Gjukanoviq votoi në Podgoricë: Besoj se edhe këtë herë qytetarët e Malit të Zi do të marrin një vendim të zgjuar

Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, ka votuar sot në shkollën fillore “Savo Pejanoviq” në zgjedhjet presidenciale në këtë vend dhe ka thënë se beson se malazezët edhe kësaj radhe do të marrin një vendim “të zgjuar”.

“Unë pres që qytetarët e Malit të Zi të konfirmojnë pjekurinë demokratike të shoqërisë malazeze me kontributin e tyre për një vullnet transparent dhe të shprehur lirisht”, tha Gjukanoviq.

Ai shtoi se mendon se është e dukshme që niveli i kulturës demokratike dhe përgjegjësisë demokratike në Mal të Zi është më i lartë dhe në nivel më të lartë se më parë.

“Kjo është një mundësi për Malin e Zi që të konfirmojë aftësinë e tij për të jetuar në kushte të stabilitetit politik dhe social, që mësuesit të zbatojnë reformat me përkushtim, të arrijnë standardet dhe të arrijnë qëllimet e tyre”, tha Gjukanoviq.

Ai tha se këtë synim e përkrahin me gjithë zemër tre të katërtat e shoqërisë malazeze.

“Qëllimi është që Mali i Zi të jetë pjesë e familjes së shteteve dhe popujve të bashkuar evropianë, për të sjellë Malin e Zi dhe qytetarët e tij në një cilësi jetese evropiane, besoj se, bazuar në përvojën e kaluar, qytetarët e Malit të Zi do të marrin vendime të zgjuara. kësaj radhe për të mirën e tyre dhe të vendit të tyre”, tha Gjukanoviq.

Kategoritë
LajmeRajoni