Frika e mediave Izraelite “Erdogan po rrethon Izrelin”

Makorrishon nga media izraelite shkruajti se Presidenti Erdogan do të rrisë më tej ndikimin e tij në Libi, TRNC dhe Siri me planin ‘gjysmëhëna Turke’ dhe do të sfidojë Izraelin në rrugët tregtare në Mesdhe.

Makorrishon nga shtypi izraelit shkrujati se  Turqia ka paraqitur një pretendim shumë goditës për aktivitetet në Mesdhe.

Makorrishon; Kryeministri Rexhep Tajip Erdogan, Lindja e Mesme dhe Mesdheun për të zgjeruar kufijtë e sovranitetit dhe rrugëve tregtare në Turqi  do të përdorë taktikën “Gjysmëhëna Turke ”

Në lajme, u shpreh se gjysmëhëna turke filloi nga veriu i Sirisë, kaloi përmes Qipros Veriore dhe arriti në Izrael.

Qasja e Turqisë, duke marrë në Libi në veçanti Izraelin do të rivalizojë rrugët tregtare në Mesdhe

Në shtyp, është paralajmëruar se sfida mesdhetare e Turqisë në Izrael, “Turqia mund të zgjerojë ndikimin e saj në formën e një baze detare turke në Libi, ajo mund të sfidojë transferimin në Izrael përmes Mesdheut 90 përqind të tregtisë ndërkombëtare”.

Nga ana tjetër, gazeta e Makorrisho e Turqisë duke deklaruar se në operacionin intensiv në Liban, pas shpërthimit në Liban vitin e kaluar, restaurimi i portit dhe më shumë në vend për ndërtimin e porteve të reja  është shfaqur Kompania Turke

Kategoritë
BotaLajme