Fotot e rralla, tensioni në Shtëpinë e Bardhë në ditën kur u ekzekutua Bin Laden

Operacioni për të vrarë Osama bin Laden ishte një moment i jashtëzakonshëm në historinë amerikane.

Fotot e publikuara rishtazi, të marra nga Biblioteka Presidenciale e Obamës nëpërmjet një kërkese të Aktit të Lirisë së Informacionit nga The Washington Post, shfaqin atmosferën e planifikimit të përpiktë — dhe tensionin — midis anëtarëve më të lartë të qeverisë amerikane, duke përfshirë presidentin Barack Obama, më 1 maj 2011, shkruan CNN.

Presidenti Obama nuk supozohej të ishte në këtë dhomë, por vendosi të zhvendosej atje sepse ndjeu se kishte nevojë të shihte transmetimin e drejtpërdrejtë nga një dron mbi Abbottabad që po tregonte pamjet e grimcuara të bastisjes që ishte duke vazhduar.

Kategoritë
BotaLajme