Flamujt e OKB-së u valuan në gjysmë shtizë në kujtim të stafit të vrarë në Gaza

Flamujt e Kombeve të Bashkuara (OKB) në mbarë botën u ulën në gjysmë shtizë sot në kujtim të 101 anëtarëve të stafit të vrarë në Gaza.

Punonjësit e OKB-së mbajtën një minutë heshtje për të nderuar kolegët e tyre nga Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Ndihmën dhe Punën për Refugjatët Palestinë në Lindjen e Mesme (UNRWA) që vdiqën në luftë.

“Numri i vdekjeve të UNRWA, tashmë më i larti në historinë e OKB-së, vazhdon të rritet”, thuhet në deklaratë.

Të vrarët ishin në mesin e 13,000 punonjësve të UNRWA-s që punonin në Gaza, shumë prej të cilëve u vranë me familjet e tyre.

Agjencitë e OKB-së në Lindjen e Mesme, Afrikë, Azi dhe në mbarë BE-në kanë postuar foto në mediat sociale të flamujve të ulur në ndërtesat e tyre të zyrave.

Kategoritë
BotaLajme