Fjala “sionist” së shpejti mund të ndalohet nga Facebook dhe Instagram

Meta konfirmoi të premten se është duke vlerësuar se kur fjala “sionist” duhet të konsiderohet gjuhë urrejtjeje në mes të luftës mes Izraelit dhe Hamasit.

Titani i teknologjisë pas Facebook dhe Instagram ka konfirmuar raportet në Washington Post se po shqyrton zgjerimin e ndalimit të gjuhës së urrejtjes për të përfshirë më shumë përdorime të termit, veçanërisht kur duket se është një zëvendësues i lig për “hebrenjtë” ose “izraelitët”.

“Duke pasur parasysh rritjen e diskursit publik të polarizuar për shkak të ngjarjeve në Lindjen e Mesme, ne besojmë se është e rëndësishme të vlerësojmë udhëzimet tona për rishikimin e postimeve që përdorin termin sionist,” tha një zëdhënës i Meta në përgjigje të një hetimi të AFP.

Ai tha se termi sionist shpesh i referohet ideologjisë së një personi, e cila nuk është një karakteristikë e mbrojtur, por se “mund të përdoret gjithashtu për t’iu referuar popullit hebre ose izraelit”.

Politika e Metës ndalon shënjestrimin e njerëzve bazuar në fenë ose kombësinë, që do të thotë se kompania përballet me sfidën e dallimit kur “sionist” i referohet një ideologjie ose grupi njerëzish.

Kategoritë
BotaLajme