Festivali në Spanjë, gjashtë të plagosur në ditën e parë të vrapimit me dema

Gjashtë persona kanë mbetur të lënduar në ditën e parë të një vrapimi vjetor me dema në Spanjë.

Çdo vit, festivali San Fermin në qytetin verior spanjoll të Pamplona tërheq turistë nga e gjithë bota. Festimet zhvillohen në korrik dhe janë më të njohura për vrapimet me dema që zhvillohen në mëngjes.

Është një tërheqje e madhe për turistët nga e gjithë bota, me gati 1.7 milionë njerëz që thuhet se kanë vizituar Pamplonën në vitin 2022 për festën.

Demat që vrapojnë çdo mëngjes vriten pasdite nga dematorët. Aktivistët e të drejtave të kafshëve bëjnë çdo vit fushatë kundër festivalit, duke paralajmëruar se është mizore ndaj kafshëve të detyruara të marrin pjesë.

Kategoritë
BotaLajme