Erdoğan: Programi kombëtar hapësinor i Turqisë do të cojë vendin në ligën më të lartë në garën globale hapësinore

“Turqia po hap derën e civilizimit të saj drejt udhëtimit qiellor që për shekuj në botë hapi derën e drejtësisë, moralit dhe paqes”, tha Erdoğan

Presidenti turk, Recep Tayyp Erdoğan, ka deklaruar se, “Programi kombëtar hapësinor i Turqisë do të cojë vendin në ligën më të lartë në garën globale hapësinore”, raporton Anadolu Agency (AA).

“Turqia po hap derën e civilizimit të saj drejt udhëtimit qiellor që për shekuj në botë hapi derën e drejtësisë, moralit dhe paqes”, tha Erdoğan.

“Turqia do të garantojë sigurinë e plotë të informacionit të marrë nga satelitët me softuerin e inxhinierëve turq”, shtoi ai.

Erdoğan: Turqia do të mbledhë aktivitete të prodhimit satelitor nën një kompani të vetme autoktone

Erdoğan: Turqia synon të vendosë sistemi rajonal të pozicionimit nën programin e saj kombëtar hapësinor

Erdoğan: Në kuadër të programit kombëtar Turqia synon të rrisë konkurrencën e saj në hapësirë duke investuar në “motin hapësinor dhe meteorologjinë”

Erdoğan: Turqia do të rrisë efikasitetin e saj në drejtim të vëzhgimeve astronomike dhe ndjekjes së objekteve hapësinore nga Toka

Erdoğan: Turqia do të themelojë Rajonin e Zhvillimit të Teknologjisë Hapësinore (për të mirëpritur investitorët vendas dhe të huaj)

Erdoğan: Turqia do të zhvillojë burime njerëzore efektive dhe kompetente në fushën e hapësirës nën programin e sapo zbuluar

Kategoritë
BotaLajme