Erdogan i’a mundëson operimin e binjakëve siamezë

Derman dhe Yiği t binjakët siamezë, të cilët u nënshtruan një operimi tejet të rrezikshëm në kokën e tyre, janë ndarë me sukses pas një ndërhyrjeje kirurgjikale, ata u pritën nga Presidenti Erdogan dhe gruaja e tij Emine Erdogan

Presidenca ndërhyri pas rastit së binjakëve siamezë, të cilët u trajtuan në spitale të ndryshme në Antalia dhe Stamboll dhe luftuan për të mbijetuar sepse kokat e tyre ishin të bashkuara.

Zyrtarët e Great Ormond Street Hospital në Angli, ku u kryen operacione të ngjashme, gjithashtu kontaktuan familjen. Ekipi që do të kryejë operacionin në Angli dhe mjekët turq u takuan me familjen.

Nën kujdesin e Presidencës, binjakët siamezë dhe familja e tyre u dërguan në Angli në 1 Dhjetor 2019 nga ambulanca ajrore që i përkiste Ministrisë së Shëndetësisë.

Një ekip prej 42 mjekësh, përfshirë dy mjekë turq, kryen tre operacione të mëdha. Derman dhe Yiğit, kokat e ngjitura të të cilëve u ndanë më 28 janar, u trajtuan në spital për një kohë.

Babai Ömer Evrensel, ka falënderuar presidentin Erdogan që ia mundësoi shërimin e fëmijëve të tij

“Zoti nuk e dëmtoftë shtetin tonë. Nëse Presidenti dhe Zonja e Parë Emine Erdogan nuk do të kishte mbajtur duart tona dhe nuk do të kishte qëndruar pas nesh, ne nuk do të kishim arritur asgjë. Shteti ynë ishte gjithmonë me ne në këtë proces të vështirë. Ata na dhanë shpresën më të madhe” tha ai./Gazetaere


Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet