Emri i shtetit të Izraelit është zhdukur nga hartat kineze të internetit

Përdoruesit e internetit në Kinë kanë vënë re se hartat kryesore dixhitale online të Baidu dhe Alibaba nuk e kanë përfshirë emrin “Izrael” ditët e fundit.

Hartat online të Baidu në gjuhën kineze shënojnë kufijtë e njohur ndërkombëtarisht të Izraelit, si dhe Palestinën e pushtuar, si dhe qytetet kryesore, por nuk identifikojnë qartë emrin e vendit.

Është e njëjta gjë me hartat online të prodhuara nga Alibaba’s Amap, ku edhe vendet e vogla si Luksemburgu janë shënuar qartë.

Meqenëse qeveria kineze vendosi më parë gjoba për biletat e publikuara diku tjetër në internet, për shembull në faqet e internetit të hoteleve, sepse ato nuk iu përmbaheshin rreptësisht kërkesave territoriale të Pekinit, ky vendim ndoshta erdhi gjithashtu “nga lart”.

Që nga fillimi i luftës në Gaza, Kina ka mbështetur një armëpushim për të shmangur “përshkallëzimin e mëtejshëm” dhe vuajtjet njerëzore.

Kategoritë
BotaLajme