Emigrantëve që kërkojnë shtetësinë gjermane do të duhet të njohin të drejtën e ekzistencës së Izraelit

Sipas ligjit të ri gjerman, njerëzit që duan të marrin nënshtetësinë gjermane do të duhet të njohin të drejtën e ekzistencës së Izraelit.

Sipas draftit të ligjit të ri gjerman, emigrantët duhet të njohin të drejtën e ekzistencës së Izraelit, si kusht për marrjen e shtetësisë.

Grupi parlamentar i përbërë nga Unioni Kristian Demokrat i Gjermanisë (CDU) dhe Unioni Kristian Social (CSU) kërkoi miratimin e një ligji për “parandalimin e natyralizimit të të huajve antisemitë”.

Drafti propozon që “fitimi i shtetësisë gjermane varet nga respektimi i së drejtës së Izraelit për të ekzistuar dhe një deklaratë që aplikanti për natyralizim nuk ka kërkuar ose do të vazhdojë asnjë përpjekje kundër ekzistencës së shtetit të Izraelit”.

Meqenëse projektligji përfshin ndryshimin e Ligjit për Shtetësinë në mënyrë që “të huajt” të mos angazhohen në aktivitete që kundërshtojnë “ekzistencën e shtetit të Izraelit”, Gjermania tani mund të jetë në rrugën e saj për t’i mohuar shtetësinë kujtdo që është pro-palestinez.

“Gjermania kërkon njohjen e të drejtës së Izraelit për të ekzistuar ndërkohë që Izraeli po bën një luftë gjenocidale në Gaza. Jo shumë kohë më parë, ndërsa Gjermania po shfaroste hebrenjtë, ajo kërkoi njohjen e së drejtës së saj për të ekzistuar kundër komplotit judeo-bolshevik. Duket se Gjermania duhet t’i nënshtrohet një denazifikimi të dytë”, tha studiuesi dhe aktivisti i shquar hebreo-amerikan Norman Finkelstein për TRT.

Kategoritë
BotaLajme