Dodik doli nga spitali dhe vazhdoi si më parë: Banja Luka është qytet serb

Pas 16 ditësh luftimi COVID-19 në UCC të Republika Srpska, kryetari i Presidencës së BiH, Milorad Dodik, u lirua për trajtim në shtëpi dhe ai ndau përvojat e tij me publikun në një konferencë shtypi, të cilën ai e përdori për të vazhduar politikën e vjetër.

Pasi u lëshua nga spitali, Dodik tha se ai nuk i ndoqi mirë ngjarjet, por ai nuk e humbi rastin për t’i parë përsëri, sipas praktikës së vendosur. Ai së pari komentoi mbi ndryshimin e mundshëm të Përfaqësuesit të Lartë në BiH.

“Republika Srpska është kundër Përfaqësuesit të Lartë, pavarësisht se kush është dhe si quhet, ai nuk ka nevojë të vijë dhe nuk është i mirëpritur. Pozicioni ynë është se është një mashtrim. Bakir Izetbegović thotë se Joe Biden do të vijë këtu dhe do të vendoset, se entitetet do të zhduken dhe kantonet, para kësaj BiH do të zhduket dhe RS do të jetë një shtet. Izetbegoviç nuk ka asgjë për të kërkuar në Banja Luka, as unë në Sarajevë. Nuk ka njerëz atje. “Ata janë serbë. Banja Luka është një qytet serb,” ​​tha Dodik.

Kur bëhet fjalë për aferën “Ikona”, ai tha se media nga Federata shpiku historinë.

“Ajo është e sigurt, autoritetet ukrainase nuk kërkuan ikonën. Ju bëtë një histori, ambasadori i Ukrainës tha se gjithçka bazohej në raportet e medias dhe media bëri një çështje. Lavrov mendoi se duhej të kthehej. Unë do të telefonoj njerëzit që më dhanë ikona dhe unë do t’ua kthej atyre publikisht, dhe le të vazhdojnë ta zgjidhin atë, “tha Dodik.

Duke folur për sëmundjen, ai theksoi se ditët më të vështira janë pas tij.

“Ditët e vështira janë prapa meje dhe familjes time, tani po vjen një periudhë rehabilitimi. Kini kujdes, mos u tregoni naiv dhe i pamatur. Kur më thanë që drejtori i UCC Vlado Đajić shkoi në kishë dhe ndezi një qiri për mua, e kuptova se ku isha Nuk është e lehtë, është e vështirë, nuk ka asnjë arsye dhe nuk dua të jem hero, ishte problematike, kjo është një fitore e madhe për mua dhe një ekip njerëzish ”, tha Dodik dhe falënderoi të gjithë ata që ofruan ndihmë dhe pyetën për shëndetin e tij.

Ai tha se po ndihet mirë tani, nëse nuk ka nevojë të ekspozohet ndaj përpjekjeve fizike dhe se shpreson se shpejt do të rimarrë forcën dhe do të vazhdojë punën e tij.

Kategoritë
LajmeRajoni