Diplomati kroat shpalli persona non grata në Serbi

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Serbisë ka marrë vendim që Hrvoje Šnajder, sekretar i parë në Ambasadën e Republikës së Kroacisë në Beograd, të shpallet persona non grata.

Gjatë angazhimit të tij profesional në Republikën e Serbisë, Hrvoje Šnajder doli rëndë jashtë kornizës së normave diplomatike dhe shkeli Konventën e Vjenës, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme të Serbisë.

Me këtë rast, ambasadorit të Republikës së Kroacisë, Hidajet Biščević, i është dorëzuar nota diplomatike, raporton RTS.

“Ministria e Punëve të Jashtme të Republikës së Serbisë shpreh keqardhje për sjelljen e diplomatit të lartpërmendur në periudhën e kaluar, e cila nuk kontribuon në përmirësimin e marrëdhënieve dypalëshe ndërmjet Republikës së Serbisë dhe Republikës së Kroacisë, bashkëpunimit të fqinjësisë së mirë dhe në përgjithësi. ngritjen e nivelit të paqes dhe stabilitetit në rajon”, thuhet në deklaratë.

Në deklaratë shtohet se puna e përbashkët ndërmjet Republikës së Serbisë dhe Republikës së Kroacisë pritet të krijojë besim të ndërsjellë, me qëllim të arritjes së një të ardhmeje të përbashkët evropiane.

Kategoritë
LajmeRajoni