Deputetja turke në Angli është betuar para Kuranit

Zgjedhjet kanë përfunduar në Angli.

Kabineti u formua pas zgjedhjeve në të cilat Partia e Punës kishte një avantazh të madh ndaj konservatorëve.

Deputetët ishin gjithashtu të emocionuar për betimin në Dhomën e Komunave.

Ceremonia e betimit në Dhomën e Komunave

Deputetët bënë betimin një nga një dhe nisën zyrtarisht detyrën.

Në mesin e deputetëve që morën detyrën ishin edhe turq dhe myslimanë.

Në Angli, ku sipas rregullave, çdo deputet mund të bëjë betimin sipas besimit dhe librit të tij të shenjtë, deputetët myslimanë e bënë betimin duke prekur Kuranin e Shenjtë.

Betimin e bëri edhe deputetja turke

Një prej tyre ishte edhe deputetja turke Nesil Çalişkan, emigrant nga Qiproja.

Çalışkan, i cili hyri në Dhomën e Komunave nga Partia e Punës, mori detyrën duke vendosur duart mbi Kuran dhe duke u betuar.

Edhe deputetet e tjera muslimane të Partisë së Punës, Shabana Mahmood dhe Naz Shah, bënë betimin për Kuranin.

 

Kategoritë
BotaLajme