Danimarka do t’i dhurojë Ukrainës artilerinë e saj të plotë

Kryeministrja daneze Mette Frederiksen tregoi në Konferencën e Sigurisë në Mynih se Danimarka do t’i dhurojë të gjithë artilerinë e saj Ukrainës.

“Nëse pyesni ukrainasit, ata tani na kërkojnë municion, tani artileri. Nga ana daneze, ne kemi vendosur të dhurojmë artileri të plotë”, tha Frederiksen.

Ajo thotë se ka ende municion në rezervat evropiane.

“Kjo nuk është vetëm një çështje prodhimi, sepse ne kemi armë, kemi municion, kemi mbrojtje kundërajrore që nuk duhet ta përdorim vetë për momentin dhe që duhet t’ia dorëzojmë Ukrainës,” beson ajo.

Kyiv Independent raporton se Frederiksen nuk specifikoi se sa predha artilerie ka Danimarka në stokun e saj.

“Rusia nuk dëshiron paqe me ne. Ata destabilizojnë botën perëndimore nga shumë këndvështrime të ndryshme, në rajonin e Arktikut, në Ballkan dhe në Afrikë, me dezinformata, sulme kibernetike, luftë hibride dhe padyshim luftën në Ukrainë,” vuri në dukje ajo. .

Kategoritë
BotaLajme