Damati në rastin e Konjufcës: S’ka elemente të veprës penale, qëllimi ishte mbrojtja e 8 mijë hektarë toke

Musa Damati, avokat i deputetit të AAK-së, Pal Lekaj, ka deklaruar se aktakuza e Prokurorisë ndaj kryetarit të Kuvendit, Glauk Konjufca, nuk ka elemente të veprës penale dhe se qëllimi ishte mbrojtja e 8 mijë hektarë toke në rastin e demarkimit të kufirit me Malin e Zi.

Sipas Damatit, veprimet politike nuk duhet të gjykohen, teksa kërkon nga institucionet e drejtësisë të merren me krimet e organizuara.“Veprime këto të cilat ishin bërë nga një numër i deputetëve të opozitës së asaj kohe me rastin e demarkimit kufirit si pjesë e kundërshtimit të demarkacionit me Malin e Zi e cila kishte për synim që Kosovës t’i kursente në aspektin territorial rreth 8 mije hektar tokë dhe unë mendoj si avokat si veprime të tilla politike si pjesë e rezistencës politike të deputeteve të opozitës në atë kohë ato veprime ishin të drejta dhe se nuk do duhej të rezultonin dhe të konkretizoheshin me aktakuza të tilla të pabazuar nga ana e Prokurorisë së Shtetit dhe Gjykatat tona duhet të merren me trajtimin e çështjeve të profileve të larta qe kanë të bëjë me krimet e organizuara e të cilët janë edhe të shenjëstruara nga e BE dhe jo të trajtojnë një numër të caktuar të deputeteve të opozitës duke i akuzuar atë për veprimet e tyre politike sepse në rastin konkret nuk kemi të bëjë dhe nuk kemi elemente te veprës penale të cilat konsistojnë në krimin e figurës të posaçme të veprës penale me rastin e përdorimit që ndërlidhen me përdorimin e armës apo mjetit të rrezikshëm në këtë çështje”, tha Damati.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi