Dalin detajet për aktin e djegies së Kuranit, kryesi i aktit është paguar dhe tashmë ka frikë se mos po e vrasin

Chang Frick, i cili pagoi për aktin e urryer të politikanit danez Rasmus Paludan, i cili dogji Kuranin në Suedi, shpjegoi detajet e provokimit të neveritshëm. Shtypi suedez i ka përcjellë mesazhet mes të dyve në faqet e tyre.

Rasmus Paludan, bëri provokim plot racizëm dhe urrejtje në Suedi.

Ndërsa kryeministri suedez bëri një hap prapa pas reagimit të Turqisë, foli emri që qëndron pas kreut të Partisë së Drejtimit të Shtrënguar (Stram Kurs), Rasmus Paludan, i cili ishte arkitekti i provokimit.

Lajmi i gazetës suedeze Expressen me titull ‘Paludan: Djegia e Kur’anit nuk është ideja ime’ përmbante informacione të reja rreth skandalit.

Lajmi përfshinte informacione se Paludan, pretendonte se nuk ishte ideja e tij të digjte Kuranin.

U tha se ideja erdhi nga Chang Frick, i cili pagoi tarifën e shfaqjes. Gazetari Frick, nga ana tjetër, tha se fillimisht ka kontaktuar me aktivistët që do të demonstronin kundër Erdoganit.Frick theksoi se ai tha se ajo që ai mbështeti nuk ishte provokimi i myslimanëve, por një akt proteste kundër Turqisë. Në lajme është përfshirë edhe imazhi i mesazheve mes të dyve.

Gazetari ia hodhi fajin, duke u shprehur se akti skandaloz i Paludanit u bë i ditur pasi kishte bërë pagesën.

Në lajmin në fjalë, shkruhej se Frick ka kontaktuar me Paludan përmes mesazheve, por nuk kanë diskutuar për çështjen e djegies së Kuranit.

Duke folur për shtypin e vendit së fundmi, Paludan tha: “Kështu mendova kur shënova kundër Turqisë” dhe shtoi; “Gjërat nuk dolën ashtu siç i imagjinoja.”

Gazeta Expressen ‘a jeni penduar?’

‘Oh jo. E bëra këtë sepse mendoj se ka arsye të rëndësishme politike. Më vjen keq që kaq shumë njerëz po më kërcënojnë me vdekje.’

Duke thënë se ka marrë mesazhe kërcënuese pas provokimit që ka firmosur, Paludan tha se “Kam marrë kërcënime shumë konkrete. “Unë marr rreth 20 mesazhe në minutë, pesë prej të cilave janë kërcënime”, tha ai.

Gazeta Paludan ‘A keni frikë?’ Ai iu përgjigj pyetjes si më poshtë:

“Po, mund të frikësohem kur dikush shkruan hapur se do të më vrasin”.

Kategoritë
BotaLajme