Austriaku pranon Islamin gjatë vizitës në Turqi

Manuel Titton u konvertua në Islam gjatë vizitës te miku i tij turk.

Një austriak u konvertua në Islam në Türkiye, pasi vizitoi vendin me ftesë të mikut të tij turk, raporton Anadolu.

Austriaku Manuel Titton vizitoi fshatin Ibriktepe në provincën veriperëndimore Edirne, vendlindja e mikut të tij Erkan Düz.

Gjatë qëndrimit me shokun e tij, Titton shprehu dëshirën e tij për t’u bërë musliman dhe aplikoi te myftiu vendas.

Titton u konvertua në Islam në një ceremoni dhe mori emrin “Jusuf Evren”.

Në ceremoni mori pjesë edhe myftiu i rrethit Ahmet Bayraktar, i cili përgëzoi Evrenin duke i dhuruar një certifikatë.

Titton u shpreh i lumtur dhe i emocionuar pas ceremonisë, teksa tha se kishte dashur sinqerisht të bëhej musliman.

Kategoritë
BotaLajme