Ushtari rus ndaloi luftëtarët çeçenë për një kontroll rutinë, ata e rrahën

Në Melitopolin e pushtuar pati një konflikt midis ushtrisë ruse dhe çeçenëve nën komandën e Ramzan Kadyrov. Në fokus ishte i preferuari i liderit çeçen, komandanti i batalionit Vostok Akhmat, Vakha Kambulatov, i njohur me pseudonimin “Ahbab”.

Një video e incidentit u shfaq në kanalet ruse Telegram.

Siç shihet në video, konflikti filloi kur një ushtar rus ndaloi autokolonën në të cilën komandanti çeçen po udhëtonte për të kontrolluar dokumentet.

Doli se dokumentet e kuadrove ishin të pavlefshme, ndaj rusi u kërkoi të ndalonin për sqarime shtesë.

“Ahbab” nuk e pëlqeu shumë këtë. Ai u hodh nga makina, filloi të tundte armën dhe, me ndihmën e ushtarëve të tij, rrahu rusin.


Kategoritë
BotaLajme