Stoltenberg: Nuk ka asnjë kërcënim të drejtpërdrejtë nga Rusia ndaj anëtarëve të NATO-s

NATO nuk sheh ndonjë kërcënim ushtarak nga Rusia ndaj asnjë anëtari të aleancës, por do të vazhdojë me operacionin e parandalimit përmes stërvitjes së ardhshme ushtarake “Steadfest Defender”, më e madhja në dekadat e fundit, tha Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg.

Ai tha se aleanca po i bën të gjitha këto për të hequr çdo keqkuptim në Moskë për gatishmërinë e NATO-s për të mbrojtur çdo centimetër të territorit të saj.

“Për sa kohë që ne e bëjmë këtë, nuk do të ketë sulme në territorin e NATO-s,” tha Stoltenberg.

Rreth 90,000 ushtarë do të marrin pjesë në stërvitjen e ardhshme Steadfest Defender 2024, e cila fillon në shkurt dhe do të zgjasë deri në maj.

Kategoritë
BotaLajme