Si e pësuan dy djem nga BeH, veç pse e dëmtuan një pllakë që i kushtohej kriminelit të luftës Ratko Mlladiq

Në gjykatën në Sokolac sot është dhënë aktgjykimi me të cilin dy të rinj nga Sarajlija, Esad J. dhe Elvis G. janë shpallur fajtorë për dëmtimin e pllakës në Vraçë kushtuar të dënuarit për krime lufte Ratko Mlladiq.

Sipas informacioneve të mediave, Esad J. dhe Elvis G. duhet të paguajnë 6000 KM, nga të cilat 5000 KM duhet t’i paguajnë Organizatës së Veteranëve Istocno Novo Sarajevo.

Pllakata që qëndron në hyrje të Sarajevës Lindore dhe në muret e parkut përkujtimor të Vraçës, është dëmtuar më 8 janar 2022.

Për shkak të dëmtimit, Esad J. dhe Elvis G. u arrestuan dhe u morën në pyetje në stacionin policor të Sarajevës Lindore.

Pllaka u vendos nga “Organizata Ushtarake Lindore e Novo Sarajevës” në kujtim të “rishikimit të dy batalioneve”. /OB

Kategoritë
LajmeVendi