Si duket jeta në Mbretërinë e vetëshpallur të Gjermanisë: Nuk paguajnë taksa dhe nuk i dërgojnë fëmijët e tyre në shkollë

Në disa pjesë të Gjermanisë ekziston një Mbretëri e vetëshpallur e Gjermanisë (Königreich Deutschland), banorët e së cilës janë qytetarë të Rajhut (Reichsbürger). Ata nuk paguajnë taksa, nuk lëshojnë kartat e tyre të identitetit, kanë sistemin e tyre shëndetësor dhe nuk i dërgojnë fëmijët e tyre në shkollë.

Thellë në fshatrat e Gjermanisë lindore ka një kufi të padukshëm. Aty ndodhet një kështjellë imponuese në derën e së cilës ka një shenjë, një njoftim se dikush po hyn në një tokë të re. Bëhet fjalë për Mbretërinë e Gjermanisë, një shtet i vetëshpallur me një mbret të vetëshpallur.
Peter I, siç njihet me dashuri, priti gazetarët e BBC-së në atë që ata e përshkruan si një sallë mjaft të zymtë. Emri i tij i vërtetë është Peter Fitzek dhe kanë kaluar dhjetë vjet nga kurorëzimi i tij dhe themelimi i një mbretërie që lëshon paratë e veta, kartat e veta të identitetit dhe ka flamurin e vet.

Ai është një nga ata që njihen në Gjermani si Qytetarët e Rajhut. Sipas vlerësimeve të inteligjencës, janë 21,000 qytetarë të Rajhut që janë karakterizuar si teoricienët e konspiracionit. Përveç kësaj, ata nuk konsiderojnë se Gjermania moderne, e krijuar pas Luftës së Dytë Botërore, ka legjitimitet.

Duhet theksuar se 25 prej tyre u arrestuan javën e kaluar pasi dyshohen për tentativë për grusht shteti. Megjithatë, Fitzek siguron se nuk ka ndërmend të rrëzojë qeverinë me dhunë. Ai beson se Gjermania aktuale është “shkatërruese dhe e sëmurë.

“Nuk kam asnjë interes të jem pjesë e këtij sistemi fashist dhe satanik.

MBRETËRI E VETËSHPALLUR

Detaje të reja për tentativën për grusht shteti në Gjermani, mes të arrestuarve është edhe një yll gatimi.
Ai ka një studio televizive në kështjellë dhe shpreson të fillojë një kanal televiziv. Sipas tij, ai nuk kishte zgjidhje tjetër veçse të bënte mbretërinë e tij pas një përpjekjeje të pasuksesshme për të kandiduar për parlament.

“Njerëzit janë të korruptuar, kriminelë ose të gatshëm të përdoren për të avancuar në sistemin gjerman, dhe ata me zemër të ndershme, që duan të ndryshojnë botën për mirë, në interes të së mirës së përbashkët, nuk kanë asnjë shans”, tha Fitzer. .

Për shkak të aktiviteteve të tij, ai ishte shpesh në konflikt me ligjin. Gjermania nuk i njeh dokumentet dhe ai është gjobitur disa herë për drejtimin e automjetit pa patentë shoferi dhe për sigurimin e tij shëndetësor. Ai ishte në burg për disa vite për përvetësim të parave të qytetarëve, por dënimi i tij u prish.

Shërbimi i inteligjencës ka ndjekur Fitzek dhe mbretërinë e tij të vetëshpallur për gati dy vjet. Ata besojnë se është një kult që i ekspozon njerëzit ndaj teorive të konspiracionit dhe ideologjisë ekstreme. Këto teori dhe ideologji kanë fituar rëndësi vitet e fundit, veçanërisht për shkak të pandemisë së koronavirusit. Përshtypja është se me ardhjen e pandemisë është rritur numri i atyre që mbështesin mbretërinë e vetëshpallur.

Fitzek pretendon se mbretëria e tij e vetëshpallur ka 5000 qytetarë dhe se ai po e zgjeron këtë krijim parashtetëror duke blerë tokë për të mundësuar jetën në të. Një pjesë e atij krijimi është një vendndodhje 240 kilometra nga Kështjella Fitzek. Është fshati Bärwalde, një orë e gjysmë me makinë larg Berlinit, ku ndodhet një kështjellë tjetër. Brenda dhe përreth kalasë jetojnë 30 persona të cilët e konsiderojnë atë pjesë të një mbretërie të vetëshpallur.

Ata nuk paguajnë taksa, nuk i dërgojnë fëmijët në shkollë dhe kanë sistemin e tyre shëndetësor. Ata kanë rendin e tyre ligjor të bazuar në Mbretin e vetëshpallur Pjetri I.

“Mbretëria mund t’ju ofrojë gjithçka që ju nevojitet në jetën tuaj të përditshme. Ushqimi, siguria shoqërore, gjithçka është atje,” tha Benjamin, i cili së fundmi u zhvendos me familjen e tij të re dhe është përgjegjës për marrëdhëniet me publikun.

Siç raportohet nga BBC, banorët e saj duket se kanë pak besim në mjekësinë moderne. Benjamin theksoi se asnjëri prej tyre nuk ishte vaksinuar kundër koronavirusit dhe se ky ishte qëndrimi i përbashkët i qytetarëve të Rajhut. Shumë prej tyre ishin në protesta kundër masave epidemiologjike.

“Njerëzit që mendojnë për veten e tyre shpesh do të dënohen si teoricienët e konspiracionit. Por fakti është se këta janë njerëz që rrinë zgjuar natën dhe mendojnë për problemet, jo vetëm për problemet e tyre, por edhe për çështjet sociale dhe politike”, tha Benjamin.

Kur u pyet nga gazetarët e BBC-së se çfarë mendonte për banorët e mbretërisë së vetëshpallur, një nga fqinjët e tyre u vrenjos dhe u përgjigj se ata duhet të paguajnë taksa sepse kanë akses në burimet gjermane. Ai është i shqetësuar se si do të ndikojë tek fëmijët e tij. Për një kohë të gjatë Reichsbürger ishte një shaka kombëtare, por tani është bërë një çështje serioze.

Kategoritë
BotaLajme