Presidenti turk thirrje Izraelit që t’i kushtojë vëmendje zërit të komunitetit ndërkombëtar

“Vendimi i marrë dje nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë i bën jehonë motos sonë se ‘”bota është më e madhe se 5′”, tha presidenti Erdoğan

Presidenti turk Recep Tayyip Erdoğan përshëndeti vendimin e fundit të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë kundër Izraelit, duke deklaruar se ai pasqyron ndjenjën se “bota është më e madhe se pesë”, raporton Anadolu.

“Vendimi i marrë dje nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë i bën jehonë motos sonë se ‘”bota është më e madhe se 5′”, tha Erdoğan në një ngjarje në Izmir.

“I bëjmë thirrje edhe një herë Izraelit që t’i kushtojë vëmendje zërit të komunitetit dhe institucioneve ndërkombëtare dhe të ndalojë menjëherë sulmet dhe masakrat e tij”, shtoi ai.

Afrika e Jugut e çoi Izraelin në GJND me bazë në Hagë më 29 dhjetor me akuza për gjenocid kundër palestinezëve.

Të premten, GJND-ja e gjeti të arsyeshëm pretendimin e Afrikës së Jugut se Izraeli po kryen gjenocid. Gjykata lëshoi një urdhër të përkohshëm duke i kërkuar Izraelit të ndalojë pengimin e dërgesave të ndihmave në Gaza dhe të përmirësojë situatën humanitare.

Pas vendimit, Erdoğan përshëndeti vendimin e përkohshëm të GJND-së, duke i përshkruar masat e përkohshme si “të vlefshme”.

“Ne do të vazhdojmë të ndjekim procesin për të siguruar që krimet e luftës të kryera kundër civilëve të pafajshëm palestinezë të mos mbeten të pandëshkuara”, tha Erdoğan.

Kategoritë
BotaLajme