Popullsia e Turqisë arriti në rreth 85,4 milionë në 2023

Popullsia e Türkiyes u rrit me 92.824 nga një vit më parë në 85,37 milionë në vitin 2023, tregojnë të dhënat zyrtare, raporton Anadolu.

Meshkujt në numrin e përgjithshëm të popullsisë përbëjnë 42,73 milionë ose 50,1 për qind, ndërsa femrat 49,9 për qind ose 42,64 milionë vitin e kaluar, treguan të hënën të dhënat e TurkStat.

Istanbuli ishte qyteti më i madh për nga popullsia me 15,66 milionë banorë, duke rënë për 252.027 banorë krahasuar me një vit më parë.

Ai u pasua nga kryeqyteti Ankaraja me 5,8 milionë, provinca e Izmirit me 4,5 milionë, provinca industriale e Bursës me 3,2 milionë dhe qyteti turistik mesdhetar Antalya me 2,7 milionë.

Të dhënat e TurkStat treguan se popullsia e huaj me banim në Türkiye ka shënuar rënie me 253.293 në bazë vjetore në 1,57 milion në 2023.

Popullsia e të moshuarve dhe mosha mesatare u rritën me një rënie në normat e lindshmërisë dhe vdekshmërisë krahasuar me vitin 2007, theksoi TurkStat.

“Mosha mesatare e popullsisë në Türkiye u rrit në 34 në 2023 nga 33,5 në 2022”, sipas TurkStat.

Kategoritë
BotaLajme