Palestinezët në veri të Gazës filluan të bluajnë ushqimin e kafshëve sepse nuk kanë miell

Janë filmuar momentet kur fëmijët palestinezë që strehoheshin në një shkollë në kampin e refugjatëve Jibaliya pastronin ushqimin e kafshëve për të bërë miell

Palestinezët që jetojnë në veri të Rripit të Gazës, i cili është nën sulmet izraelite që nga 7 tetori, filluan të bluajnë ushqimin e kafshëve për të bërë bukë, sepse nuk kanë miell, raporton Anadolu.

Rripi i Gazës, ku jetojnë rreth 2.3 milionë palestinezë, ka qenë objektiv i sulmeve izraelite për më shumë se 3.5 muaj.

Për shkak të sulmeve izraelite, 25.295 palestinezë, duke përfshirë të paktën 10.800 fëmijë dhe 7.250 gra, u vranë në Gaza dhe u plagosën 63.000 njerëz.

Ndërsa 1.9 milionë njerëz në Gaza u zhvendosën për shkak të sulmeve, Izraeli gjithashtu parandalon hyrjen e ndihmave në rajon.

Populli i Gazës po lufton me urinë si për shkak të sulmeve ashtu edhe për shkak të vështirësisë që Izraeli paraqet për hyrjen e ndihmave.

– Ndihma nuk mund të dërgohet në veri të Gazës

Pothuajse asnjë ndihmë humanitare nuk mund të dërgohej në veri të Gazës për shkak të pushtimit të rajonit nga Izraeli. Për këtë arsye, palestinezët që mbeten në rajon kanë vështirësi në aksesin e ushqimit.

Nevoja më e madhe në rajon është padyshim mielli. Palestinezët që jetojnë në veri të Gazës dhe që luftojnë për të mbijetuar, filluan të bluajnë ushqimin e kafshëve sepse nuk gjenin miell.

Anadolu ka kapur momentet kur fëmijët palestinezë të strehuar në kampin e refugjatëve Jibaliya në veri të Gazës pastronin ushqimin e kafshëve për të bërë miell.

Gjithashtu u pa se ushqimi i kafshëve shitet në tregjet në veri të Gazës për shkak të mungesës së miellit.

Në mediat sociale u shpërndanë imazhe të njerëzve që bluajnë ushqimin e kafshëve për të marrë miell në një mulli në veri të Gazës.

– Banorët e Gazës përballen me mungesë të bukës

Kombet e Bashkuara (OKB) kishin paralajmëruar se 2.2 milionë njerëz janë në rrezik të urisë në Rripin e Gazës, i cili ishte nën sulm intensiv nga Izraeli.

Sipas OKB-së, 378.000 njerëz në Gaza përballen me urinë e nivelit 5, e cila quhet “katastrofike” në shkallën e Klasifikimit të Fazës së Sigurisë Ushqimore të Integruar (IPC).

Në deklaratë theksohet gjithashtu se 939.000 persona po përballen me urinë e shkallës së katërt, e njohur si niveli i emergjencës.

Kategoritë
BotaLajme