Kurti për AFP: Njerëzit mund të kenë dinarë serb në Kosovë, por Euro është e vetmja valutë legale për pagesë

Dinari serb nuk është zyrtarisht i ndaluar në Kosovë, tha kryeministri Albin Kurti për AFP të mërkurën, por ai theksoi se vetëm euro është mjet ligjor për transaksionet tregtare.

Kryeministri i vendit, Albin Kurti për mediumin francez thekson se serbët e Kosovës nuk do të ndëshkohen në mbajtjen e monedhës.

“Ne nuk po i ndalojmë dinarët serb, njerëzit mund të kenë dinarë serb, por mjeti i vetëm i pagesës është euro”, tha Kurti për mediumin francez, duke këmbëngulur se serbët e Kosovës nuk do të ndëshkohen për mbajtjen e monedhës.

Kreu i ekzekutivit tha se një periudhë kalimtare njëmujore ishte gjithashtu në fuqi për t’u lehtësuar në rregulloren e re, e cila do të lejonte komunikim të mëtejshëm dhe kohë për të zgjidhur çështjet.

“Nuk ka nevojë të kesh frikë apo panik”, shpjegoi ai.

“Kjo nuk duhet parë si ndëshkim por si një zyrtarizim i transaksioneve financiare dhe operacioneve bankare në Kosovë”, tha ai.

Kryeministri Albin Kurti ka folur edhe për marrëdhëniet me Serbinë, të cilat shpreson t’i normalizojë këtë vit, pas disa raundeve të bisedimeve të dështuara mes dy palëve.

“Normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë uroj për këtë vit, për vitin 2024, dhe në vitet dhe dekadat e ardhshme dua të dal fitimtar në çështje si pabarazia sociale, ndryshimet klimatike dhe kërcënimet e sigurisë”, tha Kurti.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi