Këta emra meshkuj dhe femra janë më të njohurit në Evropë

Euronews Culture publikoi një listë me emrat më të zakonshëm në 30 vende evropiane.

+Kur bëhet fjalë për vendet anëtare të BE-së, emri Noah është zgjedhja më e zakonshme për djemtë e porsalindur. Ajo renditet e para në gjashtë vende: Gjermania, Belgjika, Holanda, Suedia, Zvicra dhe Britania e Madhe.

Në Republikën Çeke, Jakub është i preferuari në mesin e prindërve të djemve, norvegjezët dhe sllovakët zgjedhin më shpesh emrin Jakob dhe Juraj është numri një në Greqi. Variacione si Georgi apo Georgios janë një hit në Bullgari.

Për vajzat, zgjedhja më e zakonshme është emri Maria. Më shumë Marios kanë lindur në Bullgari, Qipro, Finlandë dhe Portugali se në çdo vend tjetër. Ana-Maria përmendet shpesh në Rumani.

Pasohet nga Emma, ​​një emër i njohur në Luksemburg, Maltë dhe Holandë, dhe Ema në Sllovaki, ndërsa Mia është emri më i njohur femëror në Kroaci, Estoni dhe Zvicër. Sofia është një emër kryesor femëror në Letoni dhe Lituani.

Më poshtë është një listë e 10 emrave më të zakonshëm për djem në Evropë

Lucas

Aleksandër

Oliver / Olivier

Muhamedi

Noah

Elias

Matteo

Gabrieli

Danieli

Liam

Kjo është një listë me 10 emrat më të zakonshëm për vajzat në Evropë

Sofia
Hana

Maria

Isabella

Amelia

Jasemini

Ema

Emilia

Sara

Elizabeta

Të dhënat janë marrë nga institutet statistikore të vendeve të përfshira.

Kategoritë
Të ndryshme