Erdoğan: Jemi në këmbë për Gazën ashtu sikur shqetësohemi edhe me problemet e vëllezërve tanë

Erdoğan: Jemi në këmbë për Gazën ashtu sikur shqetësohemi edhe me problemet e vëllezërve tanë që kanë drejtuar zemrat dhe sytë e tyre tek ne në çdo vend ku shtrihet horizonti ynë.

Erdoğan: Ne kemi derdhur lot për shumë gjeografi, nga Krimea në Karabak, nga Bosnja në Kirkuk, nga Palestina në Turkistan, nga Afganistani në Çeçeni.

Erdoğan në tubimin për Palestinën: Këtu, ne jo vetëm që dënojmë masakrat në Gaza, por mbrojmë pavarësinë dhe të ardhmen tonë.

Erdoğan: Izraeli u shqetësua shumë kur thashë se Hamasi nuk është organizatë terroriste. E dinit që unë do ta thoja këtë. Ne kemi thënë qartë atë që dimë.

Erdoğan: (Izrael) Perëndimi ju ka borxh, por Türkiye nuk ju ka borxh. Prandaj ne flasim kaq lirshëm. Prandaj Erdoğan flet kështu sepse Türkiye nuk ju ka borxh.

Erdoğan: Nëse gërvishtni fundin e koncepteve të shprehura nga drejtuesit më të lartë izraelitë, brenda atyre del harta e tradhtisë që përfshin edhe territoret e vendit tonë.

Erdoğan: Çfarë ishte Gaza dhe Palestina në vitin 1947, çfarë janë sot? Izrael, si erdhët këtu? Si hyre? Ju jeni një okupator, ju jeni një organizatë.

Erdoğan: Bota perëndimore u mobilizua nga politikanët deri te mediat e saj për të legjitimuar masakrën e fëmijëve, grave dhe të pafajshmëve në Gaza. Izraeli po kryen krime lufte. Pikërisht ky Perëndimi është përgjegjësi më i madh për masakrën në Gaza. Masakra në Gaza është tërësisht vepër e Perëndimit.

Erdoğan: Izrael, ne do të të shpallim para botës si kriminel lufte. Jemi në përgatitje për këtë dhe do t’ia prezantojmë Izraelin botës si kriminel lufte.

Kategoritë
BotaLajme