Erdogan i’a paguan borxhin e shtetit më të varfër Somali ndaj Fondit Monetar Ndërkombëtar

Turqia ka vendosur të kontribojë Somalisë në FMN (Fondi Monetar Ndërkombëtar) ku ia ka paguar borxhin prej 3.5 miloon dollarë.

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka marrë iniciativën për lehtësimin e borxheve nga shtetet e varfër ku në këtë iniciativë është bashkuar Turqia

.Të drejtat speciale të tërheqjes (SDR) është një monedhë rezervë ndërkombëtare e krijuar nga FMN në 1969 dhe lëshohet nga një departament i veçantë me të njëjtin emër.

Kategoritë
BotaLajme