‘E padrejtë’ – Rama: Greqia fiton 400 mijë euro për qytetar nga BE, ndërsa ne vetëm 110

Kryeministri shqiptar Edi Rama, në fjalën e tij në mbledhjen me liderët e Ballkanit në Shkup, deklaroi se është dëshpërues fakti që një vend fqinj, anëtar i BE, Greqia, merr 400 mijë euro ndihmë për qytetar, ndërsa vendet e tjera vetëm 110 euro.

“Një nga vendet fqinje, që është pjesë e BE-së, nga BE fiton rreth 400 mijë euro për qytetar, ndërsa ne 110 për qytetar, dhe ky është problemi. Nuk jemi më të mirët por ekziston dëshpërim në këtë drejtim. Kemi ardhur në këtë pikë që është diçka e madhe. Bëhet fjalë që mënyrat e ndryshme që ne shihemi ose kuptohet. Europianët pa BE, është e rëndësishme të thoja që kjo është një sfidë goxha e madhe dhe përfitim i madh nëse duam të bëhemi pjesë e kësaj familje. Jeni të gatshëm që të sakrifikoni diçka prej vetes. Këtu bëhet fjalë për testin e pjekurisë.

Kategoritë
Lajme