Britania do të ndalojë cigaret elektronike për të mbrojtur shëndetin e fëmijëve

“Siç e di çdo prind apo mësues, një nga tendencat më shqetësuese për momentin është shtimi i përdorimit të cigareve elektronike tek fëmijët”, tha kryeministri Rishi Sunak.

Kryeministri britanik Rishi Sunak do të ndalojë cigaret elektronike në të gjithë Britaninë e Madhe, në një përpjekje për të ndaluar “rritjen alarmante” të konsumimit të cigareve elektronike tek të rinjtë, raporton Anadolu.

Masa ka për qëllim të ndaloj rritjen alarmante të përdorimit të cigareve elektronike në mesin e të rinjve me nga moshat 11 deri në 17 vjeç që përdorin pajisjet duke shënuar rritje me pothuajse nëntëfishtë në dy vitet e fundit.

Sunak pritet të shpalos planet gjatë një vizite në një shkollë.

Ligji i ri, gjithashtu do ta shpallë të paligjshme shitjen e produkteve të duhanit për këdo që ka lindur më ose pas 1 janarit 2009, duke përmbushur premtimin e Sunak për të krijuar një “brez pa duhan”.

Në tetor 2023, ai propozoi rritjen e moshës së pirjes së duhanit me një vit çdo vit, duke nënkuptuar se duhani nuk do t’u shitet kurrë ligjërisht fëmijëve të moshës 14 vjeç e lart.

Për të parandaluar shitjet për të miturit, qeveria do të sjellë gjoba të reja për dyqanet në Angli dhe Uells që u shesin cigare elektronike në mënyrë të paligjshme fëmijëve.

“Siç e di çdo prind apo mësues, një nga tendencat më shqetësuese për momentin është rritja e përdorimit të cigareve elektronike tek fëmijët, dhe kështu ne duhet të veprojmë përpara se të bëhet endemike”, tha Sunak në një deklaratë.

Kategoritë
BotaLajme