Befasaohet komandanti izraelit: Turqit ishin njerëz të mrekullueshëm edhe pse kishin pak për të dhënë ata u treguan shumë bujarë

Ekipi nga Izraeli kontribuoi në përpjekjet për të shpëtuar qytetarët e bllokuar nën rrënoja.

Një ceremoni u mbajt në vend pasi ekipi, i cili përfundoi punën e tyre, u kthye në Izrael.

Në ceremoninë ku morën pjesë kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu dhe ambasadori i Turqisë në Izrael Şakir Özkan Torunlar, u mirëpritën oficerë të Forcave të Mbrojtjes të Izraelit.

Në fjalimet e tyre në program, Netanyahu dhe Nipërit e mbesat falënderuan ekipin për pjesëmarrjen e tyre në punë.

Më pas komandanti Golan Vach tregoi për kujtimin e Lirës turke që mori me vete në Izrael.

Duke shpjeguar se ata arritën të nxirrnin një fëmijë nga rrënojat, Vach e krahasoi këtë situatë me lindjen e një foshnje dhe tregoi kujtimin e tij të jashtëzakonshëm:

“Daja i djalit erdhi tek ne kur dolëm nga tuneli. Ai i dorëzoi një monedhë shoqëruesit që kishte shpëtuar (mbesën e tij). Do të thotë: ‘Këto para i jepen gruas që ka lindur sipas zakonit tonë. Nëse lindja bëhet një proces i vështirë, ajo i jepet mamisë në vend të gruas shtatzënë.” rrëfeu ai

Togeri Hila Levi, i cili ishte i përfshirë në përpjekjet e shpëtimit, tha: “Turqit janë njerëz të mrekullueshëm; ata kanë qenë bujarë edhe pse kishin pak për të dhënë ”

Duke shpjeguar se ata janë të respektuar nga njerëzit e rajonit, Levi tha: “Kjo në vetvete është e admirueshme. Shpresoj që ata të qëndrojnë të fortë, ne të gjithë qëndrojmë pranë tyre dhe i mbështesim.”

Kategoritë
BotaLajme