Turqia po përgatit aktivitete të ndryshme me rastin e njëqindvjetorit: janë planifikuar 24 mijë shfaqje

Republika e Turqisë feston 100 vjetorin e saj dhe me këtë rast do të organizohet një ceremoni e përshtatshme.

Republika e Turqisë po feston me entuziazëm dhe emocione 100 vjetorin e saj me aktivitete të ndryshme në të gjithë vendin dhe jashtë saj.

Me temën kryesore “Nga rrënjët në qiell” dhe me theks në pavarësinë, lirinë dhe inovacionin, manifestimet e 100-vjetorit, të cilat shënohen me 24 mijë aktivitete të organizuara nga gati dy mijë institucione dhe organizata, do të vazhdojnë deri në fund të shek.

Në kuadër të aktiviteteve që filluan në fillim të tetorit me qëllim ruajtjen e kujtesës së thellë të luftës për pavarësi dhe ndërtimin e një ure nga e kaluara në të ardhmen, u zhvilluan shumë aktivitete të ndryshme, nga shëtitjet e festuara deri te ekspozitat, nga mbjellja e fidanëve te konkurset, nga ngjarjet sportive te pritjet, nga punimet e mediave audio-vizuale te panelet dhe simpoziumet, si dhe fragmente nga prodhime origjinale artistike si himni i 100-vjetorit, i cili u interpretua për herë të parë si pjesë e 100-vjetorit. festimi i përvjetorit, dhe filmi “Darka e Fundit”.

Aktivitete të ndryshme organizohen në Ankara, Stamboll dhe Izmir nën koordinimin e Drejtorisë së Komunikimit të Presidencës.

Disa nga këto aktivitete kryhen nën titujt e mëposhtëm; “Projekti i zonës së ekspozitës së 100-vjetorit”, “Instalimi në shekullin e Turqisë”, “Hapësira e ekspozitës së Turqisë 100 vjet nga e kaluara në të tashmen”, “Ekspozita speciale 100 vjet e Turqisë së Recep Tayyip Erdogan”, “Kullat monolitike të shekullit të Turqisë, Republika, Zëri i Republika”, “Filma të shkurtër të shekullit të Turqisë dhe njoftime për shërbime publike”, “Sound Tunnel Century”, “Distinktivi i 100-vjetorit”, “Ekspozita e njëqindvjetorit të Turqisë”, “Portreti i kujtesës sociale 100 vjet Turqi”, “Fytyrat e librit të shekullit” .

“Drones, fishekzjarre dhe show dritë” do të mbahet natën e 29 tetorit në Urën e Dëshmorëve të 15 Korrikut dhe posaçërisht për 100 vjetorin gjatë javës do të vendoset një skelë e posaçme lundruese në 7 shtyllat e Bosforit për 100 vjetorin./Gazeta e Re.

Kategoritë
BotaLajme