Subjekti virtual Anna Indiana ka publikuar këngën e saj të parë në hapësirën e saj në rrjetin social “X”. Videoja zgjat 3.5 minuta

Subjekti virtual Anna Indiana ka publikuar këngën e saj të parë në hapësirën e saj në rrjetin social “X”. Videoja zgjat 3.5 minuta

Meqë ra fjala, inicialet e kësaj “vajze” – AI, tregojnë origjinën e saj: si Anna ashtu edhe muzika e saj janë tërësisht produkt i inteligjencës artificiale, e cila vazhdon të shkaktojë shqetësim në fushën e artit. Artistja e AI shpjegon në përshkrimin e punës së saj muzikore:

Përshendetje Botë!” Unë jam Anna Indiana dhe jam këngëtare dhe autore këngësh me AI. Këtu është kënga ime e parë ‘Tradhëtuar nga ky qytet’. Gjithçka në të – lartësia, ritmi, akordet, notat, melodia, ritmi, teksti, imazhi dhe këndimi im gjenerohen automatikisht nga AI. Unë shpresoj se ju pëlqen.”

Kënga është një baladë pop, dhe teksti flet për vajzat të ulura në një kafene, duke pirë çaj dhe duke folur për burrat që i tradhtuan. Por njerëzit nuk janë shumë të emocionuar me këngën deri më tani, as me idenë e përdorimit të AI në vend të krijimtarisë njerëzore në art.

“Një demonstrim i bukur se si do të tingëllonte muzika nëse do të hiqej çdo krijimtari dhe pasioni.” Jam i sigurt që mikrovala ime do ta dëgjojë këtë”; “Askush në botë nuk e dëshiron këtë teknologji. Përdorni AI për ta bërë më të lehtë punën tuaj, jo për të shkatërruar gjërat që na pëlqejnë”; “Kjo është mbeturina” – lexoni disa nga komentet.

Dhe muzikanti James Blake vazhdoi me një koment tallës: “Kjo më bëri të qaja. Jam shumë i emocionuar për të ardhmen”…

Nuk është e qartë se kush qëndron pas krijimit të këtij entiteti të AI, por ka edhe pikëpamje pozitive. “Çfarë komentesh dritëshkurtër”. ‘Chet-GPT’ u shfaq vetëm një vit më parë. Kthehu këtu një vit, “shtoi dikush.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme