Putini paguan refugjatët palestinezë në Lebane për të luftuar në anën ruse në Ukrainë

Burimi i sigurisë së qeverisë libaneze i tha Linjës së Mediave se disa palestinezë që kanë jetuar në Liban raportuan të bashkoheshin me luftën në Ukrainë në anën e Rusisë, pasi rusët e tyre ofruan 350 dollarë (645 km).

Burimi shtoi se përpjekja për të rekrutuar aktivistë të lidhur me ambasadën palestineze në Liban. Shumica e atyre që janë raportuar kanë lindur pas vitit 1969, sepse ata kanë lindur pas kësaj pike, nuk ka një regjistrim adekuat në qeverinë libaneze, e cila lehtëson udhëtimin e tyre me qëllim të pjesëmarrjes në konflikt.

Qeveria Libaneze nuk ka asnjë mundësi të monitorojë ose monitorojë lëvizjen e këtyre rekrutëve palestinezë. Shumica e palestëve të caktuar në pjesën e përparme në Ukrainë vjen nga Ain al-Hilweh, kampi më i madh i refugjatëve palestinezë në Liban, në jug të qytetit portual të Sidonit.

Rekrutët raportohet se janë anëtarë të Lëvizjes Politike të Fatahut, e cila drejton presidentin e administratës palestineze të Mahmoud Abbas, si dhe organizata të tjera të tilla si Fronti Kombëtar për çlirimin e Palestinës.

Individët gjoja marrin një bursë mujore dhe tarifë për familjet e tyre në këmbim të pëlqimit për konfliktin në Ukrainë në emër të forcave ruse. Nuk dihet se si u rekrutuan palestinezët e saktë për të luftuar për Rusinë, por afërsisht 300 njerëz tashmë kanë përfunduar trajnime të shpejta në Rusi dhe janë rregulluar në rreshtat e parë.

Në një kamp refugjatësh ain al-Hilweh, një grup tjetër prej afro 100 luftëtarëve shtesë dyshohet se janë të organizuar dhe përgatitur për vendosje në Rusi në të ardhmen e afërt.

Muhamed Sarmini, drejtor i Qendrës për Studime Strategjike, ABAAD, me Stambollin, i tha Linen Media se që nga fillimi i pushtimit rus të Ukrainës, në shkurt 202, dy mënyra për të rekrutuar luftëtarë për t’u bashkuar me trupat invasiane ruse. .

Kategoritë
BotaLajme