Piktura e famshme e vjedhur nga një ushtar amerikan në Luftën e Dytë Botërore është kthyer në Gjermani

Piktura e Peizazhit Italian nga piktori Johann Franz Nepomuk Lauterer, e vjedhur nga një ushtar amerikan gjatë Luftës së Dytë Botërore, u kthye në Gjermani. Piktura do të ekspozohet në Mynih të Gjermanisë.

Piktura e shekullit të 18-të e titulluar Peizazhi Italian nga piktori austriak Johann Franz Nepomuk Lauterer u dërgua në Konsullatën Gjermane në Çikago nga FBI. Një person që jeton në Çikago, identiteti i të cilit nuk është bërë i ditur, kontaktoi kompaninë që gjurmon veprat e vjedhura të artit.

Kristofer Marinello, themeluesi i kompanisë tha se personi në fjalë ka mohuar të ketë kërkuar para në këmbim të pikturës dhe se Lufta e Dytë Botërore. Ai ka treguar se xhaxhai i tij, i cili ka marrë pjesë në konfliktet e Luftës së Dytë Botërore, i ka thënë se pikturën e ka sjellë me vete kur është kthyer nga lufta.

Pronari i kompanisë deklaroi se më vonë, me përfshirjen e FBI-së dhe avokatëve, piktura u mor përsëri pa paguar asnjë para.

Do të ekspozohen

Piktura, e cila është pjesë e një vepre me dy piktura, do të ekspozohet në një muze në Mynih, Bavari, Gjermani.

Bernd Ebert, shefi kurator i muzeut, tha se pikturat datojnë që nga Lufta e Dytë Botërore. Duke u shprehur se do të ekspozohen së bashku për herë të parë që nga Lufta e Dytë Botërore, ai tha se kjo është shumë emocionuese për ne.

Kategoritë
BotaLajme