Pas spinaqit, tani fasulja me çmim rekord ndër produktet bujqësore në Kosovë

Këtyre ditëve, fasulja është një produkt tjetër pas spinaqit, që theu rekordin e çmimit të deritashëm në tregjet tona. Në disa shtande të tregjeve të gjelbra prishtinase dhe në shumë tregje të tjera të qyteteve të vendit, fasulja arriti çmimin 8 euro për një kilogram, që është çmim mbi të gjitha çmimet e deritashme të këtij produkti në Kosovë.

Çmimet e produkteve bujqësore në Kosovë edhe këtyre ditëve nuk ndalën së thyeri rekorde në ngritjen e tyre. Ato janë ngritur përtej çdo parashikimi, sidomos në fund të gushtit dhe gjatë tërë shtatorit.

U dyfishuan dhe trefishuan sa çel e mbyllë sytë çmimet e shumë produkteve bujqësore në të gjitha tregjet e vendit, për të arritur në nivelin e çmimeve ndër më të lartat në rajon dhe për t’u bërë thuaja të paprekshme për pjesën dërmuese të qytetarëve të lodhur financiarisht. U ngritën në gusht dhe në shtator çmimet thuaja të të gjitha produkteve bujqësore, sidomos të perimeve, pa dallim a ishte prodhimi nga arat vendore apo nga importi. Ndodhen çmimet stratosferike të specave, domateve, trangujve, hudhrës, majdanozit dhe të produkteve të tjera të nevojshme dhe të përdorura për turshitë.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme