Orban: Bashkimi Sovjetik ishte një tragjedi edhe Bashkimi Evropian është një parodi e keqe moderne

Kryeministri hungarez Viktor Orbán e krahasoi ish-Bashkimin Sovjetik me Bashkimin Evropian në Veszprem, me rastin e festës kombëtare që përkujton 67-vjetorin e shpërthimit të revolucionit kundër diktaturës dhe pushtimit sovjetik në 1956.

Orban tha se “ndërsa Moska ishte një tragjedi, Brukseli është thjesht një parodi moderne katastrofike”.

“Dikur na duhej të kërcenim kur Moska fishkëllente. Megjithatë, nëse tani Brukseli bilbil, ne kërcejmë si të duam dhe nëse nuk duam, nuk kërcejmë fare”, tha kryeministri, fjalët e të cilit ishin. shpërblehet me duartrokitje të mëdha nga publiku.

Sipas Orban, paralajmërimi miqësor nuk ka ndryshuar që nga koha e Bashkimit Sovjetik, vetëm tani quhet një procedurë ligjore për shkeljen e parimeve të shtetit ligjor.

“Dhe tani tanket nuk vijnë nga lindja, por dollarë nga perëndimi”, shtoi kryeministri i Hungarisë, duke vënë në dukje se, ndryshe nga Bashkimi Sovjetik, i cili ishte i pashpresë dhe i pariparueshëm, Bashkimi Evropian ende mund të korrigjohet, sepse vitin e ardhshëm do të ketë zgjedhje për Parlamentin Evropian.

Kategoritë
BotaLajme