Ndërtues turk zbuloi se kompania e tij po ndërtonte ndërtesa me më pak hekur se sa ishte parashikuar

Cetina Simsek, një punëtore ndërtimi 58-vjeçare nga Turqia, pranoi para gazetarëve se kompania e tij ndërtoi ndërtesa me më pak hekur sesa kërkohet me ligj, duke ndjekur udhëzimet e kompanive të mëdha të ndërtimit.

Ndonjëherë ata do të refuzonin, dhe nganjëherë ata do të pranonin sepse u duhen para për të ushqyer familjen e tyre, pranoi ai për New York Times.
“E bëra sepse më thanë,” u tha Simsek gazetarëve të mbledhur në Gaziantep, një qytet i të cilit kanë mbetur vetëm rrënoja.

Që nga tërmeti, Cetini ka fjetur para ndërtesës së tij me gruan dhe tre fëmijët. Ata ndezën një zjarr për t’u ngrohur dhe sa herë që toka dridhet përsëri, “fantazmat e së shkuarës” zgjohen.

A janë dy tërmete jashtëzakonisht të forta, që ndodhën të hënën me një interval prej nëntë orësh dhe disa qindra tërmete të mëpasshme, po ashtu të fortë, të vetmit fajtorë për një shkatërrim të tillë të qytetit? Duket se nuk…

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan ka thënë se do të kthejë një milion sirianë që janë larguar nga vendi si pjesë e një programi të kthimit vullnetar.

Aktualisht qyteti është i shkretë, kanë mbetur vetëm ata që nuk kanë ku të shkojnë dhe ata që presin shpëtimin e familjarëve të tyre. Në mungesë të strehimit, shumë u kthyen në fshatrat nga vinin ose kërkuan strehim nga të afërmit në qytete të tjera.

Kategoritë
BotaLajme