Ministri izraelit i Komunikimeve: Do të bllokojmë edhe satelitët e Elon Muskit

Ministri izraelit i Komunikimeve, Shlomo Karhi, deklaroi se ata i kanë ndërprerë të gjitha lidhjet me Elon Musk, i cili vendosi të sigurojë internet për organizatat ndërkombëtare të ndihmës në Gaza dhe se ata do të bëjnë çmos për të bllokuar satelitët.

Natën e kaluar, Izraeli kreu sulmin më intensiv ajror në Gaza që nga 7 tetori. Ndërkohë që shërbimet telefonike dhe interneti në qytet ishin ndërprerë, më shumë se 2 milionë njerëz që jetonin në rajon nuk u morën vesh.

Si rezultat i thirrjeve, Elon Musk ndërhyri dhe njoftoi se satelitët Starlink do të aktivizohen për organizatat e njohura ndërkombëtare në Gaza.

Ministri izraelit u çmend: “Zyra ime do të ndërpresë të gjitha lidhjet me Starlink”

Izraelit nuk i pëlqeu kjo lëvizje e Elon Musk. Drejtori izraelit i Komunikimit, Shlomo Karhi, tha si vijon në deklaratën e tij në platformën e mediave sociale X pas vendimit të Elon Musk Starlink për Gazën:

Izraeli do të përdorë të gjitha mjetet në dispozicion për të luftuar këtë vendim. HAMAS do të përdorë satelitin për aktivitete terroriste. Nuk ka dyshim për këtë, ne e dimë këtë, edhe Elon Musk e di. HAMAS është DAESH. Zyra ime do të ndërpresë të gjitha lidhjet me Starlink.

Kategoritë
BotaLajme