Mbështetja për ofensivën tokësore është në rënie: Deri në 49 përqind e izraelitëve janë në favor të shtyrjes së operacionit

Sipas një sondazhi të publikuar të premten, pothuajse gjysma e izraelitëve duan të braktisin çdo pushtim të Gazës, gjë që mund të tregojë një rënie të mbështetjes për fazën e ardhshme të planifikuar të një kundërofensive kundër militantëve të Hamasit, të cilët po mbajnë peng rreth 200.

Kur u pyetën nëse ushtria duhet të nisë menjëherë një ofensivë tokësore në shkallë të gjerë në Rripin e Gazës, 29 për qind e izraelitëve u pajtuan, ndërsa 49 për qind thanë se “do të ishte më mirë të prisnim” dhe 22 për qind ishin të pavendosur, sipas një sondazhi të publikuar në Gazeta Maariv..

Gazeta tha se rezultatet kundërshtonin sondazhin e tyre të 19 tetorit, i cili tregoi mbështetje të 65 për qind për një ofensivë të madhe tokësore.

“Nga analiza e përgjigjeve del se nuk ka ndarje sipas kampit politik apo demografik dhe se është pothuajse e sigurt se zhvillimi i çështjes së pengjeve, e cila tashmë është në krye të agjendës, ka pasur një ndikim të madh për ndryshimin e opinionit”, ka shkruar Maariv.

Hamasi liroi katër pengje javën e kaluar mes përpjekjeve të vendeve ndërmjetëse rajonale për të negociuar një lirim më të madh.

Hamasi pretendon se rreth 50 pengje u vranë në sulmet izraelite në Gaza.

Maariv anketoi një kampion përfaqësues prej 522 të rriturish izraelitë. Marzhi i gabimit ishte 4.3 për qind, shkruan gazeta./Gazeta e Re.

Kategoritë
BotaLajme