Krijoi hapin kundër obezitetit, kompanisë daneze i rritet vlera me mbi 500 milionë dollarë

Nxitimi i pacientëve për të marrë hapin për humbje të peshës e ka dërguar vlerën në treg të kompanisë farmacetike të Danimarkës Novo Nordisk në shifra rekorde ku rezultatet që ka përjetuar janë edhe më të mira seç ishin parashikuar, transmeton Gazeta Metro.

Kompania prapa hapit për humbje të peshës “Wegovy” dhe hapit kundër diabetit “Ozempic” është raportuar se i janë rritur shitjet për 31% dhe fitimi neto i saj është rritur për 51% në vitin 2023 krahasur me një vit më parë.
Rritja është mundësuar nga hapat kundër obezitetit të Novo shitjet të cilat hypën për 154% krahasuar me një vit më parë.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme