Ish-kryeministri i Sllovenisë, Janez Jansha u bëri thirrje sllovenëve të armatosen: “Djalli ia hoqi shakanë”

Ish-kryeministri i Sllovenisë, Janez Jansha u ka bërë thirrje bashkatdhetarëve që të armatosen, duke komentuar situatën aktuale në botë dhe në vend.

I pakënaqur me masat mbrojtëse në Slloveni, politikani i krahut të djathtë thirri autoritetet e drejtuara nga kryeministri Robert Golob.

“Të zgjuarit e kuptuan thirrjen. Të zgjuarit dhe të përgjegjshëm do ta kenë parasysh. Pjesa tjetër do t’i besojë Golob, Poklukar dhe Šarc (apo edhe Jenullo, Kovačeva, Muki dhe paradat e “krenarisë”) se ata janë në gjendje të mbrojnë Slloveninë dhe gjithashtu t’i mbrojnë ata personalisht në rast të sulmeve terroriste.”, ka shkruar ndër të tjera Jansha në X.

Ai shtoi se ai besonte se oficerët e policisë sllovene do të parandalonin migrimin e paligjshëm sesa të luanin rolin e shoferëve të taksive në qendrat e azilit.

“E keqja e pandëshkuar nga Moska po kërcënon edhe një herë fizikisht lagjen tonë lindore. Presioni i migrimit masiv ilegal po shkatërron rrënjësisht mënyrën ekzistuese të jetesës në BE dhe po forcon bërthamat militante, prototerroriste në kryeqytetet evropiane. Inkursioni i fundit i terroristëve palestinezë (ata stërviteshin masivisht në Pançevë të RSFJ-së) në Izrael edhe një herë u vërtetua se sa e rëndësishme është që njerëzit të jenë mirë dhe të armatosur ligjërisht. Në shumë vende, individë të armatosur në kibuci parandaluan me sukses një det edhe më të madh ​gra dhe fëmijë”, beson kontroversi Jansha.

Kujtojmë se nga e shtuna kontrolle kufitare ka vendosur edhe Sllovenia në vendkalimet me Kroacinë dhe Hungarinë.

Sllovenia e mori vendimin pasi masa të ngjashme u futën nga Italia, dhe si Italia ashtu edhe Sllovenia justifikojnë rikthimin e kontrolleve kufitare me rrezikun e shtuar të terrorizmit në Evropë pas sulmit të Hamasit ndaj Izraelit dhe sulmeve terroriste që pasuan në Belgjikë dhe Francë.

Kategoritë
BotaLajme