Institucioni në Gjermani morri foshnjen nga familja që kishte probleme dhe ia dha familjes homoseksuale, pas reagimit iu dha një familjeje tjetër turke

Emiri, i cili është foshnja e Aygül Küçükbıyık dhe Mustafa Yolal, me banim në Gjermani, u mor nga familja për shkak të mungesës së zhvillimit dhe sëmundjes psikologjike të nënës së tij.

Nëna Aygül Küçükbıyık aplikoi në Konsullatën e Përgjithshme të Turqisë në Dusseldorf më 27 qershor 2022 kur urdhri për fëmijë iu dha një çifti homoseksual nga organizatat përkatëse.

Atasheu i Düsseldorf për Familjen dhe Shërbimet Sociale i Ministrisë së Familjes dhe Shërbimeve Sociale ndërhyri pas thirrjes së nënës për ndihmë, duke reaguar ndaj faktit se fëmija i saj, i cili u mor nën mbrojtje më 30 maj 2022, u gjet në një çift homoseksualësh.

Sipas lajmit të İHA; Mbështetja ligjore e kërkuar për nënën në këtë proces është siguruar. Zyrtarët kontaktuan gjithashtu autoritetet gjermane dhe kërkuan që foshnja t’i jepej një familjeje kujdestare turke.

Oficerët e atasheut, të cilët u dhanë informacion autoriteteve gjermane për organizatat e shërbimeve sociale që lidhen me familjet kujdestare turke në Gjermani, këmbëngulën që foshnja t’i jepej familjes kujdestare turke.

Pas rreth 3 muaj përpjekjesh, foshnja u mor nga çifti i të njëjtit seks më 30 shtator 2022. Foshnja Emir iu dha një familje kujdestare turke e cila gjithashtu mori pjesë në takimet e organizuara nga Atasheu i Familjes dhe Shërbimeve Sociale në Düsseldorf për promovimin dhe përhapjen e familjes kujdestare.

Kategoritë
BotaLajme