Gërvalla: Sot është ditë gëzimi, Serbia e mori përgjigjen

Asambleja Parlamentare ka votuar PRO që Kosova të avancojë edhe më tej drejt anëtarësimit në Këshillin e Europës. Ministrja e Jashtme, Donika Gërvalla, u deklarua menjëherë pas votimit duke thënë se “kjo është fitore e Evropës, shteteve demokratike që sot konfirmuan që Kosova është pjesë e tyre”.

Ajo tha se sot është “ditë gëzimi” dhe uroi të gjithë qytetarët për këtë sukses

Emocioni i vetëm që kam është gëzimi dhe falënderimi për ata që kanë luftuar shumë edhe në këtë seancë për të arritur votat e nevojshme për rekomandimin…Shpresojmë që pas këtij hapi të rëndësishëm në maj të mund ta kurorëzojmë Kosovën me pranin në KiE”, u shpreh Gërvalla para mediave

“Sot është ditë gëzimi, ju uroj të gjithëve nga zemra. Shpresoj që Kosova të forcohet në arenën ndërkombëtare”, tha ajo.

“Skemi pritur sjellje tjetër nga Serbia ata e morën përgjigjen sot”, shtoi ajo tutje.

Kategoritë
LajmeVendi