Fëmijët që pinë pije energjike janë më të prirur ndaj çrregullimeve të shëndetit mendor

Fëmijët që konsumojnë pije energjike janë më të prirur ndaj çrregullimeve të shëndetit mendor, sipas rezultateve të studimit të fundit britanik.

Në hulumtimin, i cili u botua në revistën Public Health, shkencëtarët morën parasysh të dhënat nga 57 studime që përfshinin 1.2 milionë fëmijë dhe të rinj nga më shumë se 21 vende që konsumonin pije energjike, raportoi New York Post.

Studiuesit e kryen këtë studim si një vazhdim i hulumtimit fillestar të vitit 2016, dhe gjetën pasoja edhe më negative për shëndetin mendor dhe fizik të fëmijëve të shkaktuara nga konsumimi i pijeve energjike, tha autori i studimit, profesor në Universitetin e Newcastle dhe Teesside.

Bazuar në këto gjetje, studiuesit dhe organizatat e tjera shëndetësore britanike i kanë bërë thirrje qeverisë të ndalojë shitjen e pijeve energjike për fëmijët nën moshën 16 vjeç./abcnews.al

 

Kategoritë
LajmeTë ndryshme