Djegësi i famshëm i Kuranit Salwan Momik urdhëroi të dëbohej nga Suedia

Djegësi i famshëm i Kuranit Salwan Momika nuk do të marrë leje qëndrimi të zgjatur në Suedi. Atij gjithashtu iu ndalua kthimi për pesë vjet.

“Vendimi është marrë dje dhe do të thotë se këtij personi do t’i hiqet statusi dhe leja e qëndrimit dhe do të dëbohet”, tha menaxheri i mediave të Agjencisë së Migracionit, Jesper Tengroth për TV4 Nyhetern.

Sipas Tengroth, Momika u dëbua për shkak se ai dha “informacion të pasaktë” për arsyet e nevojës së tij për mbrojtje në kërkesën e tij të mëparshme për leje qëndrimi.

“Ajo që kemi gjetur është se ky person rrezikon t’i nënshtrohet torturës dhe trajtimit çnjerëzor nëse kthehet në vendin e tij. Prandaj, ne kemi vendosur që ka një pengesë për kryerjen e dëbimit”, thotë Tengroth.

Salwan Momika njofton se do të apelojë vendimin.

“Kam marrë një mesazh para gjysmë ore. Ata duan që të largohem nga vendi kur të mbarojë leja e qëndrimit. Më thanë të gjej një vend që të më pranojë, përndryshe do të jetë Iraku”, tha Momika.

Ai shtoi se nuk ka në plan të largohet nga vendi.

“Unë nuk do të largohem nga ky vend. Do të jetoj dhe do të vdes në Suedi. Vendimi i Agjencisë së Migracionit tani më rrezikon jetën. Do të apeloj. Dyshoj se Agjencia Suedeze e Migracionit ishte nën presion politik nga vendet e tjera. Do të shkoj në në fund dhe angazhoj avokatët e mi”, thotë Momika.

Për më tepër, ai beson se Agjencia Suedeze e Migracionit nuk ka arsye për dëbim.

“Që kam dhënë informacion të pasaktë nuk është e vërtetë. Nuk e kuptoj se si mund ta bëj këtë. Unë qëndrova hapur pas Izraelit dhe dogji flamurin irakian. Do të vdes nëse më kthejnë në Irak”, thotë Momika./Gazeta e Re

Kategoritë
BotaLajme