Aktakuzë për keqpërdorim detyre ndaj 10 zyrtarëve komunalë në Pejë

Prokuroria Themelore në Pejë, ka bërë të ditur se ka ngritur aktakuzë ndaj 10 zyrtarëve komunalë në Pejë dhe një gjeodeti, nën dyshimin se kanë kryer veprën penale keqpërdorim i detyrës zyrtare dhe konflikt interesi.

Prokurorja në Prokurorinë Themelore të Pejës, Lumturije Vuçetaj, në një konferencë për media të mbajtur të premten dha detaje.

“Pas një procesi hetimor pothuajse 2-vjeçar kanë përfunduar hetimet në çështjen penale kundër zyrtarëve komunalë në komunën e Pejës. Rezultat i hetimit intensiv në koordinim më Policinë e Kosovës ka rezultuar me ngritjen e aktakuzës ndaj 11 personave, prej tyre 10 zyrtarë komunalë, katër janë drejtorë të drejtorive komunale, 2 udhëheqës të sektorëve të drejtorive përkatëse, 2 inspektorë të ndërtimit, një zyrtar gjeodet, pranë Drejtorisë për kadastër dhe gjeodezi si dhe një gjeodet i licencuar pranë Agjencionit Kadastral të Kosovës”, ka theksuar ajo.

Ajo ka thënë se mbi 11 të pandehurit rëndojnë 23 vepra penale, të cilat sipas saj, bien në kapitullin e veprave penale të korrupsionit zyrtar.

“21 vepra janë keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar ndërsa dy vepra janë konflikt i interesit”, ka deklaruar Vuçetaj.

Kategoritë
LajmeVendi