131 vota pro, 29 kundër, PACE njofton zyrtarisht për ftesën që iu bë Kosovës për anëtarësim

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës ka rekomanduar që Kosova të bëhet anëtare e Këshillit të Evropës.

Ajo miratoi një opinion ligjor me 131 vota për, 29 kundër dhe 11 abstenime.

Vendimi përfundimtar për anëtarësimin e Kosovës në KiE i takon organit ministror, që mbahet në maj.

Këto detaje i ka dhënë Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës në rrjetin “X”.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi