Njihuni me burrin që lejon mushkonjat ta pickojnë, për një arsye shumë domethënëse

Teksa ideja që të lejoni mushkonjat t’ju pickojnë mund të duket si një makth, për Dr. Ross, është një pjesë jetike e misionit të tij për të luftuar disa nga sëmundjet më të rrezikshme në botë.

Ross, një biolog eksperimental, studion mushkonjat, duke u fokusuar në jetëgjatësinë e tyre dhe bakteret që ato mbartin. Si çdo kafshë në robëri, këto mushkonja duhet të ushqehen rregullisht. Prandaj, dora e Ross bëhet një stacion ushqimor thelbësor për këto insekte.

Puna e Ross është jetike për luftën kundër malaries dhe sëmundjeve të tjera që transmetohen nga mushkonjat. Duke kuptuar më mirë sjelljen dhe biologjinë e mushkonjave, shkencëtarët mund të zhvillojnë metoda më efektive për të kontrolluar dhe reduktuar përhapjen e këtyre sëmundjeve vdekjeprurëse.

Sasia e tij më e madhe ishte 15.000 pickime mushkonjash në 10 sekonda.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme