Ambasadori britanik bën thirrje për zbatim të shpejtë të Deklaratës për të Zhdukurit

Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, Nicholas Abbott, ka kërkuar që Deklarata për të Zhdukurit, e miratuar më 2 maj në Bruksel nga kryeministri i Kosovës, Albin Kurti dhe presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, si pjesë e një dialogu në nivel të lartë politik, të zbatohet sa më shpejt.

Pas vizitës në Qendrën Burimore të Personave të Zhdukur të enjten, Abbott ka thënë se familjet e të zhdukurve dhe komuniteti do të besojnë në këtë angazhim vetëm nëse palët fillojnë ta zbatojnë atë.

“Vitet po kalojnë dhe pikëllimi i familjarëve të të zhdukurve nuk shuhet. Ne duhet të diskutojmë së bashku, në nivel njerëzor, për të mësuar për të dashurit tanë. Këto ishin mesazhet që mora nga takimi im me të rinjtë në Qendrën Burimore të Personave të Zhdukur. Mbretëria e Bashkuar mirëpret angazhimin e Presidentit Vuçiq dhe Kryeministrit Kurti për të miratuar Deklaratën e Personave të Zhdukur. Familjet dhe shoqëria e gjerë në Kosovë dhe Serbi do t’i besojnë këtij angazhimi vetëm nëse qeveritë e zbatojnë atë. Ndaj bëj thirrje për implikimin e shpejtë të saj”, ka shkruar ai në Twitter.

Liderët e Kosovës dhe Serbisë janë zotuar të lejojnë qasjen në të gjitha dokumentet në posedim të tyre, përfshirë ato të shënuara si “konfidenciale”.

Kategoritë
BotaLajmeVendi